Menu

Forloren hare med lynkål og surt

  • forloren hare
  • forloren hare
  • forloren hare
  • forloren hare
  • forloren hare
  • Details
  • 6 Comments

Ok! Jeg tager mig lige en udfordring. Jeg vil skrive indlæg om retter der, af totalt uforklarlige årsager, hedder noget andet end de er. 3 af dem har du måske hørt om, og den 4 har jeg tilladt mig selv at opfinde. Det må man nemlig godt. Så vi skal altså kigge på Forloren Hare, Forloren Skildpadde, Benløse fugle og Udkogt Shih Tzu.

Vi starter med haren. Den er lettest og mest hverdags-agtig.

Det skal du bruge:

  • 500 gr hakket kalv og flæsk
  • 2 pakker bacon (Køb noget godt. Billigt bacon smager af svinekød, og den smag er fint tilstede allerede. God bacon smager af røg.)
  • Æg
  • Peberfrugt
  • Løg
  • Mælk
  • Rasp, brødkrumme, mel eller frø
  • Spidskål
  • Hvidløg
  • Chili
  • Surt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200.

Rør en fars af det hakkede kød, finthakket løg, finthakket peberfrugt, 2-3 skiver bacon i tern, salt, peber, mælk, 1 æg og enten mel, brødkrumme eller kerner. Jeg brugte sesamfrø. Farsen skal være fast i det, men endelig ikke tør. Rør den længe, helst på maskine.

Læg baconen så de overlapper hinanden på et skærebræt. Læg farsen som en kæmpe frikadelle midt på baconen, og fold siderne op omkring kødet. Se billedet.

Tag dit ildfaste fad og læg det over kødet, og vend så hele skærebrættet, farsen og fadet på hovedet, så farsbrødet vender sig ud i fadet. Denne metode gør at baconen er sikret inde under farsen.

Bag den i ovnen, helst med et stegetermometer. Den skal være 75 grader – så er den stadig saftig. Det tager en time ca.

5 minutter før farsbrødet er færdigt og dermed har gennemgået den totale transformation til Hare, skærer du spidskålen i skiver, hakker hvidløg og hakker chili. Smelt smør i en gryde med høj varme, tilsæt hvidløg, chili og spidskål og rør det hurtigt rundt og lad det så snurre og smide lidt saft.

Nu er Haren færdig! Tag den ud, og hæld saucen der har dannet sig i bunden af fadet over i en gryde. Smag den til med salt, peber og evt gastrik, og jævn med kartoffelmel eller maizena rystet ud i mælk.

Skær gode tykke skiver af Haren med sovs, server den lynstegte kål ved siden af, og husk endelig at denne slags retter SKRIGER på surt. Du kan købe et glas agurker eller asier, men du kan også lave æblechutneyen fra oksetværrebsopskriften. Jeg var heldig at have et glas med syltet mirabeller/æble/rosmarin.

OG JA.. Du må gerne koge en kartoffel istedet for at lave kål.

  1. Helle says:

    Peberfrugt. I en forloren hare. Farisæerhare, nok nærmere.

    • JEG VIDSTE DET!!!!!!!!!!!!!! HAH!! Ok det er lidt utraditionelt, men heres what: Det smager sygt godt. Og så er jeg lidt allergisk over for udeendet på kødet i en normal Hare. Den der store grå masse af tørhed er lidt fesen.

      • Helle says:

        What? Jeg ELsker grå masser af kød. Peberfrugt er kun marginalt pænere end persille, når det er blevet varmet i kød. Det ligner noget nogen har taget ud af de der oliven, ingen kan lide. Nu er jeg helt spændt på dine farisæerfugle.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *